Mart 22, 2021 0 Comments

Ekmekte Kabuk Problemi

Gün dönümü periyotlarında, mevsimsel olarak gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkları artmaya başlar. Bu durum, ekmeklerde kabuk problemi yaşanmasına sebep olur.


Bu dönemlerde cevap aranan bazı sorular ortaya çıkıyor:

– Ekmek neden kabuk döker?
– Ekmeğin kabuğu neden sertleşir ?

Kabukta meydana gelen problemlerin temelindeki sebeplerden biri, ekmeğin hızlı rutubet kaybetmesidir. Dolayısıyla, ekmek içindeki rutubet kaybı kontrol altında alınması gerekmektedir. Bu sağlanabilirse, yaşanan problemde büyük ölçüde giderilmiş olacaktır.

Çözüm için neler yapılabilir?

Kabukta yaşanan sıkıntının buğday veya imalat kaynaklı olmaması durumunda (halinde) soruna iki farklı metotla yaklaşılabilir.


Öncelikle sorunun yaşandığı yerde bizzat prosese müdahale edilerek çözüme gidilebilir. Ancak bu sorunun fazla sayıda üretim noktasında aynı anda yaşanma ihtimali de yüksektir. Böyle bir durumda, un geliştirici firmaların her bir sorun yaşanan noktaya bizzat müdahale etme şansı bulunmamaktadır.

Diğer metot ise, küçük bir enzim takviyesi yapmaktan geçer. Nişastayı etkileyerek, hamurun içerisindeki su dağılımını ve ekmekteki rutubet oluşumunu dengelen bir enzim karışımıyla yaşanan mevsimsel kabuk problemi çözüme kavuşturulabilir.

Share:

Leave a comment

brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand